Prinses Eléonore begint aan laatste schooljaar op Sint-Jan-Berchmanscollege

© Belga
02/09/2019

Koning Filip zette maandagochtend prinses Éléonore af aan de schoolpoort.

Zoals veel van hun leeftijdsgenoten begonnen ook drie van de vier koningskinderen aan hun nieuwe schooljaar. Prinses Eléonore deed dat voor haar laatste jaar in het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel.

Maandagochtend rond 8u15 uur heeft koning Filip prinses Éléonore (11 jaar) afgezet op het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel. Prinses Éléonore begint aan haar laatste jaar op de basisschool. De koning nam even de tijd om mee binnen te gaan in de school. Ook koningin Mathilde deed dat een half uurtje later in de Eurekaschool in Kessel-Lo bij Leuven, een school gespecialiseerd voor kinderen met leerstoornissen, waar ze prins Emmanuel binnenbracht. De prins, die volgende maand veertien wordt, start aan het tweede jaar humaniora.

De 16-jarige prins Gabriël is veranderd van school. Hij gaat niet meer naar het Sint-Jan-Berchmanscollege, maar begon vorige week al op de International School of Brussels in Watermaal-Bosvoorde. Net zoals zijn oudere zus krijgt hij voortaan Engelstalig onderwijs. Prinses Elisabeth - zij wordt 25 oktober achttien - begint deze week aan haar tweede en laatste jaar in Wales, op het UWC Atlantic World College, ten westen van Cardiff. Voor het eerst gaan alle koningskinderen dus naar een andere school.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , koningshuis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni