Kraantjeswater volgend jaar wellicht duurder

© PhotoNews
| Kraantjeswater.

De prijs van het Brusselse kraantjeswater wordt volgend jaar meer dan waarschijnlijk geïndexeerd. Met andere woorden: je waterfactuur zal hoger worden in 2020. De waterprijs is in Brussel sinds 2014 ongewijzigd.

Waterbeheerder Vivaqua bevestigt aan de krant La Capitale dat hij bij regulator Brugel een prijswijziging heeft aangevraagd. Die is evenwel nog niet goedgekeurd. Al maanden zijn daarover gesprekken gaande tussen Vivaqua en Brugel.

Ongewijzigd sinds 2014

“Sinds 2014 zijn al onze kosten gestegen, maar de waterprijs niet. Tot dusver konden we de zeilen bijzetten zonder de tarieven te wijzigen, maar we zitten stilaan op ons tandvlees”, verdedigt Vivaqua-directeur Yves Bourdeau de aanvraag.

De Brusselse waterbeheerder verzoekt om een simpele indexering van de prijs. Als we uitgaan van inflatie, zou de waterfactuur volgens La Capitale met 1,5 procent toenemen. “Maar dat hangt dus af van de gehanteerde methode”, aldus Bourdeau.

Dit jaar nog uitsluitsel

Brugel bevestigt de onderhandelingen en laat weten dat de beslissing afhangt van het neergelegde investeringsplan van Vivaqua. “Het zal afhangen van de reële besognes van de waterbeheerder. Die onderzoeken we nu", zegt de woordvoerster aan BRUZZ.

De Brusselse regulator zal volgende week wellicht zijn advies klaarhebben, waarna de gebruikersraad nog twee maanden de tijd krijgt om daarop te reageren. "Er zal zeker voor het einde van het jaar een beslissing genomen worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?