Kunst vanaf 75 euro op elfde Affordable Art Fair

Donderdag is op de site van Thurn & Taxis in Brussel de Affordable Art Fair gestart. Nog tot zondag kunnen liefhebbers van hedendaagse kunst er terecht.

De Affordable Art Fair verkoopt kunstwerken aan prijzen van 75 tot 7.500 euro. Dit jaar tekenen meer dan 80 galerijen uit Brussel, de rest van Belgiƫ en het buitenland aanwezig. De organisatoren verwachten meer dan 15.000 bezoekers.

Er is ook de tentoonstelling 'Art & Beyond', die vier opkomende kunstenaars belicht. Curator is 'La peau de l'ours' (Berenvel), een collectief gewijd aan nieuwe verzamelaars van hedendaagse kunst. In dezelfde geest -het promoten van jong talent- werd het opsmukken van de toegangsruimte voor bezoekers toevertrouwd aan Nina Minnebo, een jonge Brusselse kunstschilderes.

Verder biedt het programma performances, geleide bezoeken, ateliers en ludiek-creatieve activiteiten voor de jongsten onder ons. De ateliers worden geleid door de Brusselse illustratrice Florence Geens en Dae Mee Van der Haegen, een Belgische artieste van Koreaanse origine die gepassioneerd is door de schoonheid van bloemen.

Voor wie niet alleen hongert naar kunst, is er ook een Food market, waar biologische, evenwichtige en lokale gerechten worden geserveerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?