Affordable Art Fair Brussels van start

Bekijk ook de afspeellijst: Saïd in the City

Vanaf vandaag gaat de 13de editie van de Affordable Art Fair Brussels van start. Meer dan 75 lokale, nationale en internationale galeries trakteren je op een breed scala van hedendaagse kunstwerken. De beurs staat bekend om de tentoongestelde werken die je er aan een (relatief) betaalbare prijs kan kopen. Onze reporter Saïd ging ter plaatse en sprak met Dilek van The Route Photography Gallery uit Amsterdam.

Tot en met zondag 27 maart presenteren 75 Belgische en internationale galeries er het werk van 600 opkomende en gevestigde kunstenaars, en dat aan relatief betaalbare prijzen.

De Affordable Art Fair wil zich zowel op startende verzamelaars als ervaren liefhebbers van hedendaagse kunst richten. Alle tentoongestelde schilderijen, prints, foto's, sculpturen of installaties zijn gemaakt door nog levende kunstenaars.

Wie een werk wil kopen, kan het meteen betalen en mee naar huis nemen. De bedragen van de tentoongestelde kunstwerken gaan van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. De galeries die de werken presenteren, moeten de prijs er verplicht bij vermelden.

De deelnemende galerijen werden geselecteerd door een selectiecomité. Ze komen niet enkel uit België, maar ook uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Denemarken en Zuid-Korea.

Op de kunstbeurs zijn er ook enkele nieuwigheden, zoals workshops waarbij bezoekers zelf sculpturen kunnen beschilderen.

De Belgische balpenkunstenaar Polly Pollet presenteert voorts haar interactief project Fukit. De gastkunstenaar dit jaar is de in Brussel woonachtige Franse schilder, illustrator en beeldhouwer Gilles Mayk Navangi.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?