BRUZZ select

Dit weekend: piano, film en sculpturen

d04086b7-eda3566-scaled.jpg
© Eric Danhier
| De 10e editie van Carte de Visite| Artopenkunst opent opnieuw haar deuren in Laken.
© Eric Danhier
| De 10e editie van Carte de Visite| Artopenkunst opent opnieuw haar deuren in Laken.

Een filmfestival, een pianofestival, een sculpturenfestival: overal festivals in Brussel dit weekend.

BEURS

Vier dagen lang zal Brussel trillen op het ritme van de veertiende editie van het Affordable Art Fair. Dit is een internationale beurs voor hedendaagse kunst die enkele duizenden kunstwerken van hoge kwaliteit wil aanbieden, tegen betaalbare prijzen. Het Affordable Art Fair trekt jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers. Het publiek kan kennismaken met het aanbod van ongeveer 80 Belgische en internationale kunstenaars.

AFFORDABLE ART FAIR
8 > 12/2
Thurn & Taxis
www.affordableartfair.com

84f4b109-gloart-stefan-doru-moscu-final-frame-2017-acrylic-painting-90x125cme2400.jpg
© Het Affordable Art Fair
| De 14e editie van het Affordable Art Fair vindt in Thurn & Taxis plaats.

EXPO

Carte de Visite ARTopenKUNST is een gratis tentoonstelling die het werk van kunstenaars uit alle hoeken van de wereld en met diverse achtergronden belicht. Voor deze tiende editie tonen 180 kunstenaars drie dagen lang hun werk, in het voormalige hoofdkwartier van de Belgische voetbalbond. De Braziliaanse kunstenaar Afrânio Fonseca gaat een workshop geven over mozaïek maken. Het doel is de deelnemers te laten samenwerken om een gigantisch gemeenschappelijk werk te creëren.

ARTOPENKUNST
10 > 12/2
Houba de Strooperlaan 145
www.cartedevisite.brussels

7162d044-ericdanhier.jpg
© Eric Danhier
| Carte de Visite| ARTopenKUNST wil het creatieve talent in de verf zetten van amateurs en professionele kunstenaars.

FILM FESTIVAL

Bridges Film Days is terug voor de zesde editie in Bozar, en brengt een selectie van de beste fictiefilms van het afgelopen jaar uit de landen van Centraal- en Oost-Europa. In de film Butterfly Vision maken kijkers kennis met de oorlog in Oekraïne. The Happiest Man in the World toont de gevolgen van de Balkanoorlog. Op de laatste dag wordt A Room Of My Own aan het publiek voorgesteld, over een jonge vrouw op zoek naar richting in haar leven. Kijk hier meer over het film festival.

BRIDGES FILM DAYS
10 > 12/2
Bozar
www.bozar.be

b8ccedd2-thehappiestmanintheworld-officialstill.jpg
© Bozar
| The Happiest Man in the world.

PIANO FESTIVAL

Flagey Piano Days programmeert de fijnste namen in het wereldje van de piano. Denk aan Jonathan Fournel, Boris Giltburg en vele anderen. Elisso Virsaladze sluit het festival af. Kijk hier meer over het festival.

FLAGEY PIANO DAYS
10 > 12/2
Flagey
www.flagey.be

d643a615-virsaladzecrgeorganderhub12.jpeg
© Georg Anderhub
| Elisso Virsaladze.

SCULPTURE FESTIVAL

In de Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis vindt de eerste editie van Sculptura plaats. Dit is een gloednieuw gratis festival rond installatie en beeldhouwkunst dat vijf weken zal duren. In totaal zullen 22 kunstenaars hun werk tonen. Verschillende namen uit België en Brussel zullen aanwezig zijn, zoals Arne Quinze, Koen Vanmechelen, Jean Boghossian en Tom Frantzen. De vzw Brussels Sculpture Festival wil meer sculpturen verankerd zien in de stad ten behoeve van wie in Brussel woont, studeert, werkt of op bezoek komt en zo bijdragen tot de internationale uitstraling van de hoofdstad. Lees hier meer over het festival.

SCULPTURA
11/2 > 12/3
Thurn & Taxis
www.sculpturafestival.be

dd3f4a0a-sculpturacbeculture10.jpeg
Gratis sculpturenfestival in Thurn & Taxis.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?