Lawaai van illegaal terras bezorgt Elsenaren kopzorgen

In de Baljuwstraat klagen buurtbewoners over het geluid van een terras aan de achterkant van horecazaak Tiger Milk. De akoestiek op het binnenplein maakt het lawaai onuitstaanbaar. Het terras werd er neergezet zonder vergunning.

"'s Ochtends is het hier heerlijk rustig", getuigt een van de buurtbewoners van de Baljuwstraat op Franstalige zender BX1. Vervolgens trekt ze het raam open, waarna het gepalaver van de klanten van Tiger Milk op de middag inderdaad meedogenloos de ruimte binnenwalst. Het terras aan de achterkant van de zaak werd geplaatst zonder de buren te consulteren, maar ook zonder enige vergunning.

"Dat klopt niet, we hebben wel een vergunning", stelt de baas van de horecazaak. Maar daar is niets van aan, weet de schepen verantwoordelijk voor Stedenbouw van de gemeente Elsene, Yves Rouyet. "Zoals jammer genoeg bij veel andere zaken in de stad het geval is, werd dit terras tussen de achtertuinen zonder vergunning geïnstalleerd", zegt hij. Een mogelijke vergunning wordt op 15 juli wel besproken op de overlegcommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?