Maaltijdleverdienst hapt inkomsten van Uber weg

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Uber Eats

Taxideeldienst Uber boekte in het derde kwartaal een verlies van bijna een miljard euro. De teller staat sinds dit jaar al op een verlies van omgerekend liefst 6,3 miljard euro. Vooral de maaltijdleverdienst Uber Eats zorgt voor dieprode cijfers.

Dat schrijft de krant De Morgen maandag.

In zijn derde kwartaal zag Uber de omzet met een stevige 30 procent stijgen. Het aantal maandelijks actieve gebruikers van de populaire taxiapp ging in die periode met meer dan een kwart omhoog tot 103 miljoen en het aantal ritjes steeg met haast een derde tot 1,8 miljard. Dat leverde een omzet op van omgerekend 3,4 miljard euro tegenover 2,6 miljard euro een jaar eerder.

Ondanks een forse stijging van de omzet lopen de kosten nog sneller op. Gevolg: dieprode cijfers. De almaar zwaardere opstartverliezen van Uber Eats wegen door. Die dikten met liefst 33 procent aan tot 4,4 miljard euro. Analisten zien daarin het bewijs dat de toegenomen concurrentie van bedrijven als het Nederlandse Takeaway.com, Delivery Hero en Just Eat een rem zet op de groei van Uber.

Het eindresultaat van de gestegen omzet en de gestegen kosten leveren netto een verlies van 1 miljard euro op. Samengeteld met de eerdere verliezen van de andere twee kwartalen dit jaar staat de teller inmiddels op een verlies van liefst 6,3 miljard. De beleggers konden de cijferdans niet erg smaken en stuurden het aandeel nog maar eens 5,5 procent lager.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?