NewB heeft bankvergunning op zak

© PhotoNews
| De Nationale Bank van België (NBB) aan de Berlaimontlaan.

"De Europese Centrale Bank (ECB) heeft op 31 januari 2020 beslist een vergunning van kredietinstelling te verlenen aan NewB", aldus de Nationale Bank in een mededeling.

"De Europese Centrale Bank (ECB) heeft op 31 januari 2020 beslist een vergunning van kredietinstelling te verlenen aan NewB", aldus de Nationale Bank in een mededeling. De Nationale Bank heeft NewB bijgevolg ingeschreven "op de lijst van de vergunde kredietinstellingen in België", aldus nog de NBB.

De coöperatieve heeft vorig jaar met het oog op een banklicentie 35 miljoen euro opgehaald bij het grote publiek, maar ook bij een aantal institutionelen, zoals vakbonden, universiteiten, ngo's en zelfs het Brusselse en Waalse gewest.

NewB werd enkele jaren na de financiële crisis van 2008 opgericht met de bedoeling een "ethische en duurzame bank" te worden. Bij NewB wil men pas later vrijdagavond reageren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?