Nieuw filiaal in Schaarbeek voor bioketen Färm

© farmstore via Facebook
| Biosupermarktketen Färm zoekt geld voor nieuwe filialen

Biowinkelketen Färm opent nog dit jaar een nieuwe winkel, dit keer dicht bij het Meiserplein in Schaarbeek. Om zijn verdere groei te ondersteunen is Färm samen met de ‘ethische vastgoedbeheerder’ Ethical Property Europe een crowdfundingscampagne gestart. De bioketen zoekt 300.000 euro bij kleine beleggers.

Bij professionele investeerders haalden de twee ondernemingen samen al 2,5 miljoen euro op. Maar ze zijn ook een crowdfundingcampagne gestart voor een extra 300.000 euro. Via de aandelen (zonder dividend) willen ze de betrokkenheid van hun klanten verhogen. Wie wil investeren, kan dat nog tot 31 mei.  

De inzamelacties zijn terug te vinden op het platform Lita.co, een Brussels crowdfundingsplatform dat enkel initiatieven "met een positieve maatschappelijke impact" ondersteunt.

Biowinkelketen Färm heeft momenteel al vestigingen op de Vismarkt in het centrum, in Elsene, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe en aan Bascule in Ukkel. In Louvain-la-Neuve openden ze eveneens een filiaal.  

Ethical Property Europe beheert kantoorcentra voor ngo’s en vzw’s, onder meer in Brussel. Voor de opening van een nieuwe locatie in de hoofdstad haalde het bedrijf zopas meer dan 2 miljoen euro op bij investeringsfondsen. Een crowdfundingscampagne bij het grote publiek moet nu toelaten om de werken in die gebouwen te financieren. Maar de vastgoedbeheerder is nog steeds op zoek naar een geschikt gebouw in de Brusselse binnenstad. Daardoor zal de afloop van de campagne ook mee de locatiekeuze bepalen.

Supermarkt annex bakkerij aan Meiser

Om de groei van zijn supermarktennet te ondersteunen, heeft biowinkelketen Färm ook een subsidie van 500.000 euro gekregen van de GIMB (Finance.Brussels). “Net zoals de ruim 70.000 Brusselaars die vorige maand bij ons winkelden, gelooft de GIMB in de ontwikkeling van deze manier van consumeren en stimuleert ze de duurzame landbouwketen”, zegt medeoprichter Alexis Descampe.

Mede dankzij die steun moet voor het einde van het jaar een nieuwe Färm-winkel dicht bij het Meiserplein vorm krijgen. Met een oppervlakte van 650 vierkante meter wordt de winkel op de Rogierlaan 383 het grootste filiaal van de keten. “Er komt ook een bakkerij waarvoor we samenwerken met de AgriBio-coöperatieve”, zegt Descamps. “Het brood zal er elke dag vers gekneed en gebakken worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?