10 november 2021: met de Audi e-tron rolt de verlaat de 8 miljoenste auto de fabriek van Audi Brussels in Vorst. De eerste auto rolde er van de band in 1949

| Audi Brussels in Vorst

Ook Audi Brussels lag plat door IT-problemen

© Belga
28/09/2023

Niet alleen Duitse fabrieken van autogroep VW hebben door een IT-storing platgelegen. Ook bij Audi Brussels in Vorst was er enkele uren geen productie, zo meldt Peter D'hoore, head of external communications van de fabriek, donderdag.

VW meldde donderdagochtend dat het IT-probleem dat woensdag de productie in verschillende Duitse fabrieken had platgelegd, verholpen was en de productie kon herstarten.

Maar niet alleen in eigen land was er hinder. Het probleem met de IT-infrastructuur van het Volkswagen-netwerk is in de loop van de nacht opgelost, zegt de woordvoerder van Audi Brussels. "De getroffen applicatie werd herstart, de productie draait opnieuw", dixit Peter D'hoore.

Fabriek in Vorst

Het probleem trad in Vorst woensdagavond op. De productie kwam tot stilstand tijdens het tweede deel van de namiddagshift en werd donderdag herstart in de loop van de voormiddag. De hinder zou wel meevallen, stelt de woordvoerder. "We hebben een aantal uren niet kunnen draaien." Ook hij wijst erop dat er geen aanwijzingen zijn dat het probleem veroorzaakt werd door externe invloeden. In Vorst rollen momenteel de Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron van de band.

De productie trof bijna alle fabrieken, waaronder alle fabrieken van het VW-merk in Duitsland in Wolfsburg, Zwickau, Emden, Hannover, Osnabrück en Dresden, verklaarde een woordvoerder van het concern aan persbureau dpa. Ook onderdelenfabrieken in Braunschweig, Salzgitter, Kassel en Chemnitz waren getroffen en ook Audi meldde problemen.

Bronnen bij handelaars bevestigden aan dpa ook problemen bij autodealers. Zakenkrant Handelsblatt had over die problemen bericht, net als over hinder in de fabriek in het Amerikaanse Chattanooga. Volgens een woordvoerder waren er voorts geen gevolgen bij dochtermerk Skoda in Tsjechië.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni