Opleidingen voor essentiële sectoren in Brussel kunnen maandag hernemen

© kabinet Gosuin
| (archiefbeeld)

Bepaalde alternerende opleidingen in de essentiële sectoren, die sinds 13 maart opgeschort waren, kunnen vanaf maandag heropgestart worden indien de veiligheidsmaatregelen strikt nageleefd worden. In het Brussels gewest gaat het om 12 alternerende opleidingen, zo meldt Brussels minister van Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (Défi).

Onmiddellijk na de aankondiging van de quarantainemaatregelen heeft het efp, het Brusselse centrum voor het alternerend onderwijs, al zijn opleidingen en activiteiten opgeschort. Aangezien verschillende essentiële sectoren te kampen hebben met een groot tekort aan arbeidskrachten, kunnen bepaalde opleidingen evenwel vanaf maandag 27 april heropgestart worden, met voorbehoud van nieuwe, meer beperkende bepalingen die de Nationale Veiligheidsraad zou meedelen.

Het betreft de opleidingen voor rayonverantwoordelijke, shopmanager, slager, begrafenisondernemer, begeleider kinderopvang, ... . In totaal gaat het om 12 alternerende opleidingen en 150 stagiairs.

Het hernemen van de activiteiten is onderworpen aan bepaalde voorwaarden. Het betreft enkel de stagiairs die ouder zijn dan 18 jaar en de ondernemingen moeten de sanitaire veiligheidsmaatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegt, strikt naleven.

"Verschillende essentiële sectoren hebben ons aangesproken om de alternerende stages te kunnen hernemen en de actieve teams te kunnen ontlasten. Dat is met name het geval voor de sector van de grootdistributie. Deze beslissing wordt genomen mits de veiligheidsmaatregelen strikt nageleefd worden. Als een werkgever niet is staat is deze toe te passen, zal de stagiair zijn alternerende opleiding niet hernemen. Veiligheid boven alles!" besluit minister Clerfayt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?