Oud VUB-studenten maken automatische smoothie-machine

© Glenn Mathijssen
| De machine biedt een keuze tussen zes standaard ingestelde smoothies met fruit of groenten.

Glenn Mathijssen en Philippe Hennin, voormalige ingenieursstudenten van de VUB, hebben in het studentenrestaurant van de Brusselse universiteit hun volledig automatische smoothie-machine voorgesteld. De jonge ondernemers hopen in 2019 met hun Alberts Smoothie Station internationaal door te breken.

"Het is vaak moeilijk om gezond te blijven, want we grijpen snel naar koeken en frisdrank. Nu zorgen wij voor een alternatief als je een kleine honger hebt", legt Glenn Mathijssen uit. "Het zijn pure ingrediënten, met puur water. Het suikergehalte is niet hoger dan 175 gram fruit", vertelt Mathijssen.

Zelfreinigend

De automaat biedt de klant een keuze van zes standaard ingestelde smoothies met fruit of groenten. De bedenkers kozen om met vers ingevroren voedsel te werken om zo de kwaliteit van het fruit en de groenten te behouden en ook voor een lange houdbaarheidsdatum te zorgen. De machine is bovendien zelfreinigend.

Momenteel is de unieke en gezonde machine op een tiental plaatsen in België te vinden, maar er is al vraag naar over heel Europa en zelfs in Koeweit. De ondernemers beginnen nu aan een nieuwe investeringsronde en hopen in 2019 liefst 100 machines te maken.

Begin 2019 zal er al zeker in Londen, Parijs, Rotterdam en Berlijn een smoothie-machine staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
="Valerie
="Koning
="WINDMOLEN
="Actiris
="Wonen

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?