Pak minder vrachtverkeer op Brussels Airport in eerste helft van 2019

© PhotoNews

De eerste zes maanden van 2019 heeft Brussels Airport 333.921 ton vracht vervoerd, dat is een vermindering van 34.134 ton of 9,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de luchthaven ligt dat aan de onrust van de afgelopen maanden bij luchtverkeersleider Skeyes.

Hoewel in alle Europese luchthavens een negatieve trend vastgesteld wordt, scoort Brussels Airport slechter dan haar omliggende luchthavens. Vooral de volvrachtvluchten kenden in de eerste zes maanden van het jaar een sterke afname van 16,2 procent.

Dieptepunt in juni

De algemene daling kan verklaard worden door de afzwakking van vrachtvolumes in de Europese markt en de onrust die de afgelopen maanden heerste bij luchtverkeersleider Skeyes, aldus de luchthaven.

Het vrachtvervoer dat via Brussels Airport vervoerd werd, zag in juni zelfs een daling van 17,0 procent tegenover dezelfde maand in 2018. Volgens de luchthaven is de reductie voelbaar in alle segmenten en bij alle luchtvaartmaatschappijen.

Meer passagiers

Een daling is in ieder geval niet te bespeuren bij het aantal passagiers die de luchthaven mocht verwelkomen. De eerste zes maanden van 2019 passeerden bijna 12,3 miljoen passagiers op Brussels Airport. Dat is een stijging van 1,8 procent.

Volgens Brussels Airport is dat aantal opgekrikt door een steeds sterkere positie van de luchthaven in het 'Star Alliance'-netwerk en daardoor een stijging van het aantal transferpassagiers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="Controletoren
="Een
="Vliegtuigmotorbouwer
="Jobs
="Arbeiders
="Brussels

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?