Partnerrestaurants Take Eat Easy in onzekerheid over betalingen

© codefrisko

Nu het thuisleveringsplatform Take Eat Easy een gerechtelijke reorganisatie heeft gevraagd en is gestopt met leveren, blijven de partnerrestaurants achter in onzekerheid over hun betalingen. Ze kregen te horen dat de schuldvorderingen worden overgemaakt aan de bevoegde autoriteiten, maar dat wil nog niet zeggen dat de restaurantuitbaters hun centen zullen zien.

De restaurants die met Brusselse start-up Take Eat Easy samenwerkten zitten in onzekerheid, maar tonen ook medeleven. "Ze zijn altijd erg correct geweest en de betalingen kwamen steeds op tijd. Het is spijtig en pijnlijk, maar we vragen ons toch ook af of dit ons pijn zal doen", zegt Pascale van 'Super filles du tram' in Elsene. Dat hamburgerrestaurant verkocht gemiddeld 1.000 à 2.000 maaltijden via Take Eat Easy en stuurde een factuur van zowat 20.000 euro voor juli.

Het restaurant is realistisch over de kans op betaling. "We zijn geen overheidsinstelling en we weten dat we als gevolg de laatsten zullen zijn om betaald te worden", luidt het. De uitbaters zijn woensdagochtend al onmiddellijk beginnen werken met een concurrent van Take Eat Easy, namelijk het Britse Deliveroo.

Valérie Lepla van 'Pistolet Original', met vestigingen aan Schuman en de Zavel, werkte nog maar een goeie maand met Take Eat Easy. "Ik vind het spijtig omdat het veel energie, tijd en personeel heeft gekost om alles klaar te stomen. Bovendien is het een Belgisch bedrijf dat verdwijnt", zegt ze.

Zij moet nog 1.000 euro van de koerierdienst. De koeriers kunnen volgens de krant Le Soir rekenen op een betaling van hun lonen voor juli, een bedrag van circa 340.000 euro, via het ondersteuningskantoor SMart. Voor de 160 werknemers in loondienst wil Take Eat Easy "het maximum doen om hen aan nieuwe professionele kansen te helpen bij andere start-ups".

Meer dan 3.000 restaurants gingen met Take Eat Easy in zee voor leveringen per fiets bij 350.000 klanten in twintig steden. De dienst bestond sinds september 2013, maar is er dinsdag mee gestopt omdat geen vers kapitaal gevonden werd om verder te kunnen werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?