Personeel Bpost Elsene staakt door te hoge werkdruk

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het oude Bpost-gebouw, op de hoek van de Boondaalsesteenweg en de Belvédèrestraat, vlakbij het Flageyplein, staat te koop.

In Elsene heeft een aantal postbodes van Bpost het werk neergelegd uit onvrede met de werkdruk. Ze eisen dat de directie interim-arbeiders in dienst neemt om het extra werk op te vangen dat veroorzaakt wordt door de coronacrisis. Na een overleg met de lokale directie heeft een deel van het personeel het werk hervat.

Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door Mouni Aouni, vakbondsafgevaardigde van het ACV. "Door de coronacrisis is de e-commerce enorm toegenomen," zegt de vakbondsafgevaardigde. "De distributie van pakketjes is bijna verdubbeld en dat betekent heel wat extra werk voor het postpersoneel. Bij Bpost in Elsene zijn ze van oordeel dat het lokale management een aantal beslissingen moet nemen om de werkdruk te verlichten. Die is al een hele tijd enorm en zal niet meteen afnemen. Bovendien zal het de komende weken ook warm worden."

Volgens Mouna Amouni heeft de lokale directie beloofd versterking te voorzien vanaf maandag. Een deel van het personeel heeft daarop het werk hervat maar een ander deel heeft besloten om af te wachten tot maandag. "Ik kan niet uitsluiten dat er de komende weken nog protestacties volgen," gaat de vakbondsafgevaardigde verder. "We voelen dat de mensen moe worden, zowel in de distributiecentra als in de postkantoren. Overal stijgt de temperatuur en dat kan leiden tot andere acties."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?