Pralinefabriek Leonidas blijft niet in Anderlecht

De vorige vestiging van Leonidas, ook in Anderlecht.

De fabriek van het pralinemerk Leonidas in Anderlecht moet op termijn verhuizen. Leonidas wil haar activiteiten wel in of rond Brussel houden.

Momenteel maakt het Belgische Leonidas pralines in Anderlecht, op de Jules Graindorlaan. Maar dat is geen langetermijnoptie, weet L´Echo. “België verlaten doen we zeker niet”, aldus CEO Philippe de Selliers.

En het liefst zou hij de pralinefabriek in Brussel houden. “Maar het probleem is dat men geen terreinen meer verkoopt aan bedrijven, behalve via erfpachtovereenkomsten”, aldus de Selliers. De Brusselse rand is voor hem een alternatieve optie. Tegen het einde van 2020 moet er een beslissing genomen worden.

In 2017-2018 is de omzet van het pralinemerk met acht procent gestegen en haalde het een nettowinst van vijf miljoen euro. Tegen 2020 moet het bedrijf een omzet van honderd miljoen euro halen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?