Premie 2022 van Brusselse regering vanaf maandag beschikbaar

© Belgaimage
| Barbara Trachte (Ecolo), Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek.

De nieuwe premie voor de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis is vanaf vandaag/maandag beschikbaar. Dat meldt staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte nadat de premie in derde lezing door de regering werd goedgekeurd.

Het doel van de maatregel is steun te verlenen aan ondernemingen die eind 2021 en in het eerste kwartaal van 2022 moesten sluiten of in hun activiteiten werden belemmerd door de verschillende gezondheidsmaatregelen (volledige sluiting van discotheken, beperking van het aantal personen per tafel in restaurants en cafés, beperking van het aantal personen bij evenementen ...).

De premie is bestemd voor meerdere sectoren, met name de discotheken, de evenementen, de cultuur, de restaurants en cafés en hun toeleveranciers, het toerisme, de sport en het personenvervoer. Voor deze premie wordt een budget van 45 miljoen euro uitgetrokken. Deze maatregel vormt een aanvulling op de steun die al aan de toeristische logiessector wordt toegekend.

Ondernemingen die in 2021 een omzetverlies van ten minste 60 procent tegen opzichte van 2019 ontvangen een premie van 5.000 euro of 7.500 euro naargelang het aantal VTE's onder de 10 of 10 of meer bedraagt. Als de onderneming een verlies van meer dan 75 procent leed, stijgen de bedragen naar respectievelijk 11.000 en 15.000 euro. Ondernemingen die in 2019 of nadien werden opgericht hebben recht op een forfaitair bedrag van 4.000 euro.

Alle informatie is beschikbaar op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?