Trachte investeert 6 miljoen in onderzoek naar ‘groenere en slimmere industrie’

© Saskia Vanderstichele
| Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris voor Economische transitie en onderzoek in de Brusselse Hoofdstedelijke regering.

Barbara Trachte, Brussels Staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek en Economische Transitie, lanceert een projectoproep om de samenwerking tussen de Brusselse academische en industriële wereld te bevorderen.

Dit ‘Joint R&D Project’ wordt gelanceerd met als thema ‘de industrie van morgen: groen, menselijker en slim’ en wordt beheerd door Innoviris. De projectoproep vloeit voort uit het Brusselse regeerakkoord, dat de Brusselse industrie “nieuw leven wil inblazen”. In totaal is er 6 miljoen euro beschikbaar om te verdelen onder de aanvragers.

“Deze heroriëntatie is de eerste concrete illustratie van wat in de gewestelijke beleidsverklaring wordt aangekondigd, namelijk de geleidelijke heroriëntatie van de subsidie-instrumenten voor onderzoek en innovatie naar projecten die bijdragen tot de veerkracht van Brussel, tot het welzijn van de Brusselaars, kortom, tot de transitie”, aldus Trachte.

Bedrijven en onderzoeksorganisaties die zich willen aanmelden moet dat uiteiderlijk op 4 mei indienen, meer informatie hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?