Premier Michel roept Proximus-CEO Leroy bij zich na nieuws over 'kostenoptimalisering'

© PhotoNews
| Proximus-topvrouw Dominique Leroy.
Updated: 08-01-2019 - 20:46

Premier Charles Michel roept woensdag Proximus-CEO Dominique Leroy bij zich voor een gesprek, zo is in de omgeving van de eerste minister te horen. Dat doet hij nadat het telecombedrijf dinsdag gewag heeft gemaakt van een "kostenoptimalisering" die in de pijplijn zit. De socialistische vakbond ACOD vreest dat Proximus 2.000 voltijdse banen zou kunnen schrappen.

Michel wil naar verluidt "niet voor voldongen feiten geplaatst worden, qua vorm noch qua inhoud". Dominique Leroy wordt daarom woensdag bij de premier verwacht om toelichting te verschaffen.

ACOD maakte dinsdag bekend dat de raad van bestuur van Proximus wellicht een besparingsplan aan het bespreken was. "We hebben in de wandelgangen opgevangen dat 2.000 van de 12.000 voltijdse banen geschrapt zouden kunnen worden, of een op de zes", zei vakbondsman Bart Neyens.

Na afloop van de raad van bestuur communiceerde Proximus dat het budget voor 2019 en de plannen voor de komende drie jaar goedgekeurd werden. Er werd ook gesproken over een "kostenoptimalisering", maar het bedrijf gaf daarover geen details vrij

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?