Premies voor niet-essentiële sector nu beschikbaar

© Belgaimage
| Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek (bevoegdheid gedelegeerd door Minister Alain Maron.)

De tweede fase van de steun voor niet-essentiële sectoren die sinds 1 november 2020 de deuren moesten sluiten, gaat donderdag van start. De premies bedragen tot 5.000 euro.

Dat heeft staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) woensdag gezegd in het Brussels Parlement.

Niet-essentiële handelszaken en sectoren, die door het Overlegcomité van 30 oktober dicht moesten, maken aanspraak op een premie tot 5.000 euro. Handelszaken die intussen opnieuw aan de slag konden, of die hun activiteiten verderzetten via een leverdienst, komen ook in aanmerking. De premie varieert in functie van de vaste kosten en het omzetverlies.

De ondernemingen die in deze tweede fase een beroep kunnen doen op de steunpremies zijn de evenementen-, cultuur-, reacreatie- en sportsector. Ook bijvoorbeeld discotheken, cateraars, bioscopen, materiaalverhuurders en sportclubs komen in aanmerking. Wie de premie wil, moet wel in 2019 een minimumomzet van 25.000 euro kunnen aantonen. Enkel economisch levensvatbare bedrijven komen in aanmerking.

In een eerste fase werden 2.627 aanvragen ingediend voor een forfaitaire premie van 1.500 euro. Die omvatte toen contactberoepen, rijscholen en fitnesscentra. Van de aanvragers zijn er 2.456 ook effectief uitbetaald geweest, aldus Trachte.

Voor meer informatie over de steunpremies van het Brussels Gewest surf je naar https://economie-werk.brussels/premies-covid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?