Berlaymontgebouw Europese Gemeenschap hoofdkantoor Europese Commissie Wetstraat luchtbeeld

| Het Berlaymontgebouw, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in de Wetstraat.

Protection Unit haalt megacontract binnen voor beveiliging Europese Commissie

LG
© Belga
10/08/2022

Het Luikse bewakingsbedrijf Protection Unit heeft een contract binnengehaald om de gebouwen van de Europese Commissie in Brussel te bewaken. Dat schrijven L'Echo, Le Soir, Sudinfo en La Libre Belgique woensdag.

Het contract van 286 miljoen op zes jaar, is gigantisch voor het bedrijf dat vier jaar geleden "maar" 7 miljoen euro omzet haalde. "Het is de eerste keer dat een Belgisch bedrijf zo'n groot contract binnenhaalt", zegt CEO Nicolas de Angelis.

"Het was een heel ingewikkeld contract met zeer specifieke voorwaarden", klinkt het. De uitdaging is groot voor Protection Unit, dat zal instaan voor de bewaking van 70 gebouwen, gaande van de meest bekende zoals de Berlaymont tot crèches voor de kinderen van het personeel van de Commissie.

Rekrutering in Brussel

De Luikse kmo gaat dan ook honderden mensen aanwerven tegen dat de opdracht in oktober van start gaat. "We zijn nog steeds mensen aan het rekruteren, maar we moeten heel snel 1.100 mensen aannemen met een contract van onbepaalde duur."

Voor de rekrutering focust het bedrijf op Brussel en omstreken. "Om aan voldoende volk te geraken gaan we ons ook richten op mensen die zich buiten de arbeidsmarkt bevinden, we kunnen ze zelf op acht weken tijd opleiden", aldus Angelis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni