Regering wil nieuwe bedrijven naar Delhaizeterrein lokken

© PhotoNews
| Delhaize verlaat de hoofdzetel van de winkelketen aan de Osseghemstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

De Brusselse regering gaat actief op zoek naar een nieuwe invulling van de site van Delhaize in Molenbeek. Eerder deze week kondigde de supermarktketen aan Molenbeek te zullen verlaten. De regering heeft citydev.brussels en perspective.brussels de opdracht gegeven om de opties te verkennen.

Eind 2021 komt het terrein van 37.000 m² groot leeg te staan. Het is niet eenvoudig om daarvoor een overnemer te vinden, maar de regering ziet oppurtuniteiten. “We moeten het groots durven bekijken en indien mogelijk een gemengd, compact en overtuigend stedelijk project bedenken”, klinkt het bij Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

De opdracht om dat in goede banen te leiden laten Vervoort en minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (DéFi) nu over aan citydev.brussels en perspective.brussels. Het industriële karakter van de site moet behouden blijven, maar de regering staat ook open voor een gemengd project. Daarbij kijkt Brussel ook naar het geplande programma voor de site rond het Weststation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?