Ruim half miljoen om culturele en creatieve industrie in Brussel te stimuleren

Barbara Trachte (Ecolo), Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek Barbara Trachte (Ecolo), Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek
© Belgaimage
| Barbara Trachte (Ecolo), Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek.
© Belgaimage
| Barbara Trachte (Ecolo), Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek.

De Brusselse regering heeft de projecten goedgekeurd die geselecteerd zijn voor de tweede editie van de Crea.brussels-projectoproep. Twintig ondernemingen die actief zijn in de culturele en creatieve sector in Brussel ontvangen samen 520.000 euro. Dat meldt Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie, dinsdag.

De culturele en creatieve industrie (CCI) vertegenwoordigt volgens een studie van de VUB in opdracht van hub.brussels zo'n 15 procent van de werkgelegenheid in Brussel. Achter die cijfers gaan veel kleine ondernemingen schuil die op zoek zijn naar financiering om nieuwe innovatieve ondernemersprojecten te lanceren.

Om die ondernemingen alvast een duwtje in de rug te geven, lanceerde het Brusselse gewest voor het tweede jaar op rij de projectoproep Crea.brussels, waarvoor in totaal 118 projecten een aanvraag hebben ingediend. De creatiebeurzen van crea.brussels variƫren van 15.000 tot 30.000 euro. Twintig ondernemingen kregen een beurs toebedeeld, voor een totaalbedrag van 518.361 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?