S1408 Formatec

Shop Joy: For me K

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
10/01/2014

Eind juni 2011 sloot boekenhandel de Slegte zijn deuren. De ruime handelszaak stond lang leeg, maar het wachten werd beloond. Vintagewinkel For Me K (spreek uit Formieka) verkoopt er sinds enkele weken meubels, deco en curiositeiten uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en vroege jaren tachtig.

De winkel is het geesteskind van Myriam Sturm, een Française die na twintig jaar zo’n enorme vintagecollectie had verzameld dat een eigen winkel onvermijdelijk was. En waarom Brussel? Omdat ze een boontje heeft voor België en in de wijk rond de Kolenmarkt heel wat potentieel ziet om net zo hip te worden als Le Marais in Parijs.

Het is alsof je terechtkomt op de set van een film of tv-serie, alle meubels bij For Me K staan gezellig opgesteld als woonkamer of salon: tafels gedekt en kasten gevuld. Niet onbelangrijk, alles is in originele (en goede) staat, niets is hersteld. Lampen, haardrogers, frigo’s, alles werkt nog.

Scandinavisch design, plastieken lampen en servies met oranje bloemetjes, er is voor elk wat wils. En dit verspreid over het gelijkvloers en de kelderverdieping. De prijzen zijn behoorlijk redelijk, van 100 euro voor een koffietafel tot enkele duizenden voor een gesigneerde Deense designtafel met 10 bijbehorende stoelen. Onderhandelen over de prijs met winkelverantwoordelijke Jean-Charles Mayer kan altijd.

In de collectie zitten ook wat speciallekes, zoals de barstoelen van de allereerste McDonald’s in Parijs en een levensgrote Draculapop. De kunst aan de muren is dan weer geen vintage, maar eigentijds, knotsgek werk van de Franse kunstenaar Sidné Le Fou. For Me K wil jonge artiesten een platform bieden en pakt geregeld uit met een nieuwe, kleurrijke expo.

Om de twee weken wordt de winkel aangevuld met meer vintage. En zoek je iets specifieks, vraag Jean-Charles gerust om advies!

Lievevrouwbroersstraat 17, Brussel, 02-503.13.95

open: di & zo: 14 > 20.00 en wo > zat: 11 > 20.00

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , Shop , De shoppingtips van Agenda

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni