Shop Joy: Yes I do

© Saskia Vanderstichele

Misschien vroeg uw geliefde afgelopen Valentijn wel om uw hand? Dan kan het plannen van de grote dag beginnen. Wie inspiratie zoekt om er een feest zonder kitschvan te maken, stapt best eens binnen bij Yes I Do, een nieuwe boetiek volledig gewijd aan uw trouwdag.

Vergeet de clichés als een kanten kousenband, een plastic bruidspaar als taartdecoratie en schreeuwerige kaarten met rozen en diamanten ringen. Yes I Do-eigenares Lison ondervond aan den lijve hoe moeilijk het was om sobere decoratie te vinden voor haar eigen trouwfeest. Zo een gespecialiseerde boetiek bestaat in en buiten Brussel niet, dus ging ze online op zoek. Heel wat wachten op pakjes, onverwachte douanekosten en ook wat ontgoochelingen later, besloot ze om zelf een boetiek te openen. Ze is grafisch ontwerpster van opleiding en speelde al een tijdje met het idee van een eigen zaak.

Kom hier binnen en het lijkt alsof u in een foto van Pinterest terechtkomt. Kaartjes met leuke typografie, confetti in zijdepapier, dassen, tassen voor bruidsmeisjes, nagellak, fijne juwelen, tafeldecoratie en veel meer. De prijzen gaan van 80 cent tot 65 euro. Lison houdt het bewust betaalbaar, omdat heel wat jonge koppels zelf hun feest financieren, zonder tussenkomst van de ouders. Ze kiezen ook vaak voor atypische locaties als boerderijen of cinemazalen, om die helemaal naar hun smaak in te kleden.

Lison plant ook ateliers over bloemschikken, haartooi, budgetcontrole en kalligrafie, alles om de grote dag zo goed mogelijk voor te bereiden. Toegegeven, Yes I Do zal vooral een vrouwelijk publiek aantrekken, al ligt er genoeg lectuur om manlief bezig te houden terwijl mevrouw kiest. Dat een mens wat moet overhebben voor de liefde, weet ondergetekende maar al te goed. Ze volgt meneer naar het buitenland en schreef bij deze haar laatste stuk voor AGENDA magazine. 

adres: Waterloosesteenweg 563, Elsene, 0460-95.88.91

open: di > za van 10.30 > 18.30

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement