Shopping: The City Barn Molière

© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele
Met de slogan ‘Re-inventing the pet shop’ mikt een ouderwetse, brocante-achtige winkel achter de Bascule, op een dierminnende clientèle. Het opschrift ‘Het dier van onze tijd’ dat de etalage en het rolluik siert, maakt meteen duidelijk dat het de winkelhouder menens is.

Knusse ligmanden voor hond en kat (zelfs van het chiquere merk Harris Tweed), robuuste krabpalen uit koord in alle formaten voor poeslief, een antiek ogende geelkoperen vogelkooi, opvallend 'voedzame' zakjes en dozen op de kamerhoge etagères, en zelfs een plastic aquarium met daglicht, aangeprezen met de woorden: 'simulates natural fish habitat'. Je kunt het uiteraard allemaal in de ketens vinden, maar in deze cadeauwinkel vind je ook andere kluiven.

Wat dacht je van dierenfiguren in aardewerk voor verzamelaars van konijntjes en vogels? Die bezorgen alvast geen overlast. Of een glazen vitrine vol halsbanden met nepedelstenen en stras, om je huisdier op de wandeling te doen schitteren.

Tussen al dat fraais vonden we een houten hamsterhuisje met een intrigerende loop- en hangbrug, waarin de harige knager naar hartenlust kan spelen en zich kan verstoppen. Al kwamen we voor onze Kids Special vooral zoeken naar wat het kleine grut kan bekoren. En dat zijn de talloze pluchen diertjes: van een levensgrote hond tot een eekhoorn, papegaai, egel, marter en... stinkdier.

Maar een kind kan natuurlijk evenveel pret beleven aan de speeldoos voor katten. Wie een 'pootje' in de holletjes steekt vindt rammelende verrassingen te over. Maar er is niets beters voor kinderen dan de nestkastjes (met de juiste vliegopening) en voederbakjes in zilverberkhout om tegen de nakende winter bij het slaapkamerraam of in de tuin te hangen. Het vestigt de aandacht van het kind op de biodiversiteit in de stad. En de dieren hebben er dankbaar een warm onderkomen bij.

waar: Stanleystraat 42, Ukkel en Rollebeekstraat 39, Brussel
open: ma 12 > 18.30, di > za 10.30 > 18.30 en wo > zo 12 > 19.00

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Slachtoffers en daders over groeiende agressie in het verkeer
  • Op bezoek in het Circularium in Kuregem
  • Pepijn Kennis (Agora) stopt volgend jaar
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
  • Trippen op het CORE Festival: de psychedelische beats van HAAi
  • Flavien Berger: l'étoile fliante des Nuit Botanique
  • Dancer Yves Aduhire sets Pride Week on fire
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement