Shopping: Le Caméléon Coquet

© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele
Nu de koude, donkere herfstavonden hun intrede hebben gemaakt, is het tijd om de naaimachine van onder het stof te halen. Voor leuke stoffen kun je bij Le Caméléon Coquet in Elsene terecht.

Deze kleine winkel is een beetje ongelukkig verstopt boven een dagbladhandelaar, maar eenmaal gevonden, gaat er een Japans stoffen- en papierparadijs voor je open. Quilters, naaisters en andere doe-het-zelvers hebben keuze uit maar liefst honderd verschillende traditionele Japanse motieven (18 tot 20 euro per meter).

Heb je het moeilijk met kiezen? Dan staan creatievelingen Laurence Léonard en Jean-Yves Gerday je graag met raad bij.

Maar Le Caméléon Coquet is veel meer dan een stoffenwinkel, er is namelijk ook een deel als galerie ingericht. Laurence en Jean-Yves gaan op zoek in binnen- en buitenland naar ontwerpers en artiesten en stimuleren ze om hun werk uit te wisselen.

In Le Caméléon Coquet krijgen ze de kans om ermee naar buiten te komen en hun producten aan de man te brengen. In glazen vitrinekasten bij de ingang liggen hun leuke handgemaakte hebbedingetjes. Je droomt weg bij warme Noorse kinderpantoffels, kleurrijke uilenkussens, Fimo-juweeltjes, knuffelzachte monsters, stoere vogelbroches enzovoort.

Een goudmijn wanneer je op zoek bent naar een origineel cadeautje of wanneer je jezelf graag wilt verwennen. Elke maand krijgt een andere kunstenaar vrij spel in de exporuimte.

Vanaf 2 november kun je er de gravures van Roby Comblain bewonderen. Heb je ondertussen zelf zin gekregen om aan de slag te gaan? Dat kan in de kelder van de winkel in een atelier met professionele apparatuur voor reliëfdruk.

Op deze winkel kun je eigenlijk geen etiket kleven. Is het een stoffenwinkel, een galerie of een uitstalraam voor ontwerpers? Le Caméléon Coquet is in ieder geval een gezellig allegaartje.

adres: Buyllaan 12, Elsene
open: dinsdag > zaterdag van 10 > 18.00 uur

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Slachtoffers en daders over groeiende agressie in het verkeer
  • Op bezoek in het Circularium in Kuregem
  • Pepijn Kennis (Agora) stopt volgend jaar
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
  • Trippen op het CORE Festival: de psychedelische beats van HAAi
  • Flavien Berger: l'étoile fliante des Nuit Botanique
  • Dancer Yves Aduhire sets Pride Week on fire
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement