Shoppingcenter Basilix krijgt grondige make-over

© Codabel
| De geplande voorgevel en het nieuwe logo van winkelcentrum Basilix

Het shoppingcenter Basilix krijgt een grondige make-over. Er wordt onder meer overgeschakeld op energiebesparende lampen en er komt een panoramische lift. Ook de gevel wordt in een nieuw jasje gestoken.

De eerste fase van de werken is deze week gestart en is gericht op de infrastructuur. Om het energieverbruik van het centrum te beperken, wordt overgeschakeld op ledverlichting. Daarnaast komen er ook nieuwe roltrappen en liften. “Die moeten zorgen voor een betere doorstroming van de klanten”, klinkt het bij beheerder Codabel. “Er wordt ook een panoramische lift gebouwd, die zal de ondergrondse parkeerplaats verbinden met het winkelgedeelte en de dakparking”.

Nieuw logo

Eind dit jaar start fase twee van de renovatie. “In die fase krijgen de gevels een nieuw uiterlijk”, klinkt het bij Cordabel. “Ook het logo wordt vernieuwd, dat dateert immers al uit de jaren tachtig”. Naast de structurele werken wordt ook aan de de digitale omgeving van het centrum gesleuteld. Zo krijgt Basilix een nieuwe website en worden de sociale netwerken beter ontwikkeld.

Als laatste fase rest nog de herinrichting van het dak. Daar wordt plaatsgemaakt voor allerlei projecten, zoals hangende tuinen en een zomerterras. Tegen het einde van 2021 zouden de werken klaar moeten zijn. Tijdens de werken is het nog steeds mogelijk om in het winkelcentrum te gaan shoppen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?