Sint-Gillis krijgt eigen gehaktballenzaak

SDS
© brusselnieuws.be
28/12/2015

Balls&Glory van tv-kok Wim Ballieu krijgt een concurrent op Brussels grondgebied. De vroegere eigenaars van restaurant 't Bolleke in het centrum van Brussel openen een eigen gehaktballenrestaurant op de Charleroisesteenweg.

"Het is vandaag moeilijk om goed en eerlijk voedsel voor een goede prijs te vinden", stelt het koppel Thibault en Florence op de website van hun nieuwe restaurant.

Vandaar Ballekes, een nieuw gehaktballenrestaurant dat er komt met steun van Atrium, crowdfunding, én de recepten van hun grootmoeders.

De bistro zal onder meer gehaktballen met Mort Subite of met Luikse stroop verkopen, maar ook ander typisch Belgisch voedsel als mosselen, friet, bier en chocolade. Ballekes zal te vinden zijn op de Charleroisesteenweg, aan het stratenknooppunt vlak bij de tramhalte Janson.

Zo zal het restaurant er vanbinnen uitzien:

Hipsterhemel
Hoog Sint-Gillis wordt zo langzamerhand een trekpleister voor de horecameerwaardezoeker. Op een steenworp van het nieuwe restaurant zitten ook al een kattenbar, de ecologische hipsterhemel Hinterland en de koffiebar Bocca Moka.

Iets verderop liggen ook nog bibliotheekcafé Parade, café La Pompe in een voormalig tankstation, en restaurant Au Marché Noir.

Balls&Glory van zijn kant blijft waarschijnlijk huizen in/naast café Flamingo vlak bij de KVS.

"De gesprekken over een definitieve vestiging lopen nog", zegt Paul de Bethune, uitbater van Flamingo aan brusselnieuws.be. "De horecawetgeving is veranderd, er gelden voortaan heel andere regels voor een restaurant dan voor een café. Daarover zijn we nog aan het onderhandelen. Maar er is een gedeeld belang, dat is zeker."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Economie, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni