Sociaal akkoord bij British American Tobacco

© PN

Er is een sociaal plan voor de werknemers van British American Tobacco (BAT) die getroffen zijn door de sluiting van het coördinatiecentrum in Molenbeek. Dat bevestigt ACLVB-secretaris Filip Lemberechts dinsdag.

Begin februari kondigde de directie van BAT aan dat ze het coördinatiecentrum in Molenbeek wil sluiten. De activiteit zou worden gecentraliseerd in Roemenië. Door de sluiting dreigden 39 mensen hun baan te verliezen.

Het plan voorziet onder meer in een hoger dan wettelijke verbrekingsvergoeding en een vertrekpremie gelinkt aan de jaren anciënniteit. "Het sociaal plan werd dinsdag unaniem goedgekeurd door de aanwezige personeelsleden", aldus de vakbondsman.

"We hebben de delokalisatie niet kunnen stoppen, maar hebben wel een mooi sociaal plan onderhandeld voor de werknemers", zegt Lemberechts dinsdag. Hij wijst erop dat er bij het personeel ook opluchting heerst omdat ze eindelijk duidelijkheid krijgen over hun toekomst. Misschien kunnen nog een paar jobs worden gered, maar daarover wil de directie pas op 18 juni uitsluitsel geven. "Dat wordt niet evident", meent Lemberechts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?