Autofiles

De hervorming van autofiscaliteit leek eerder al een werk van lange adem te worden. Nu zouden zelfs de socialistische partijen onderling het niet eens raken over de kwestie.

Volgens Le Soir zou de PS, binnen de meerderheid, de grootste tegenstander van de autofiscaliteit zijn. De Franstalige socialisten vinden dat de voorgestelde berekening, op basis van Europese milieunormen, economisch zwakkeren te hard straft. Zij doen namelijk veelal beroep op oude tweedehandswagens die slechter zijn voor het milieu.

Dat botst met het betoog dat SP.A-fractieleider Jef Van Damme eind mei voerde. Die liet zich toen ontvallen dat minister Vanhengel “in actie moest schieten” en dat het niet kan dat men “10 jaar moet wachten op een akkoord tussen de gewesten.”

Niet oneens, wel andere zwaartepunten

“We zijn het wel eens over de kern van de zaak. Het huidige rapport vinden wij ook nadelig voor economisch zwakkeren” klinkt het bij SP.A, “maar door de tijdsdruk leggen de PS en wij andere zwaartepunten.”

SP.A houdt vast aan het regeerakkoord en vindt dat er door overleg nog deze legislatuur een oplossing uit de bus moet komen. Hun Franstalige collega’s maken hun punt door het rapport af te schieten nog voor er in het parlement over gedebatteerd kon worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Mobiliteit , autofiscaliteit , SP.A , PS

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni