Spontane staking bij Bpost Brussel

© PhotoNews
| De staking brak uit bij het sorteercentrum Brussel X in Neder-Over-Heembeek.
Updated: 16-11-2018 - 07:42

Ondanks afspraken met de directie van Bpost werd er donderdagavond toch actie gevoerd in Brussel. Enkele personeelsleden van postsorteercentrum Brussel X in Neder-Over-Heembeek legde ronde 20 uur spontaan het werk neer. De staking gaat vrijdag voort.

Dat schrijft De Morgen vrijdag.

Een deel van het personeel stopte omstreeks 20 uur met werken en blokkeerde ook de uitrijdende vrachtwagens. In de loop van de nacht werden stakingsposten opgericht aan Brussel X, het grootste postsorteercentrum van de Benelux. Wat de gevolgen zijn voor de postbedeling is nog onduidelijk.

De directie en de bonden hadden donderdagochtend nochtans samengezeten over maatregelen om de werkdruk te verminderen. Bpost deed enkele voorstellen, waarop de stakingsacties voorlopig opgeschort werden. De stakingsaanzegging bleef evenwel behouden.

Op die manier kon de druk op Bpost om maatregelen uit te werken hoog gehouden worden. "Indien het bedrijf niet met bevredigende oplossingen komt, zijn nieuwe acties onvermijdelijk", waarschuwde vakbondsman Marc De Mulder van VSOA-Post. De bonden zouden spontane acties wel blijven erkennen.

Die komen er dus sneller dan verwacht. Bpost had nochtans opgeroepen om alle lokale acties stop te zetten "in het belang van de klanten". De directie nodigde de bonden opnieuw uit voor gesprekken. De voorbije dagen waren er al stakingsposten in Wallonië, maar die breiden intussen uit. Behalve in Brussel wordt er ook gestaakt aan het sorteercentrum in Antwerpen en Gent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?