Vakbonden en directie Bpost bereiken 'concreet voorakkoord'

© bruzz
| Het akkoord tussen vakbonden en directie van Bpost moet 'het vertrouwen herstellen en beantwoorden aan de verwachtingen van het personeel omtrent werkdruk", zo klinkt het.

Het gemeenschappelijk syndicaal vakbondsfront en de directie hebben maandag een 'concreet voorakkoord' bereikt. Dat melden ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns en Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck elk afzonderlijk.

Het akkoord moet 'het vertrouwen herstellen en beantwoorden aan de verwachtingen van het personeel omtrent werkdruk', klinkt het. "Dit vormt een belangrijke basis om het welzijn van het personeel te garanderen en de toekomstplannen van Bpost verder te zetten", aldus Nyns in een mededeling.

"De sociale partners gaan vanaf vandaag de verschillende voorstellen voorleggen aan hun respectievelijke delegaties. Directie en sociale partners zijn tevens overeengekomen elkaar op korte termijn opnieuw te ontmoeten voor het afsluiten van een CAO voor de periode 2019-2020", zo staat te lezen in de mededeling van Bpost. Vakbond en directie kondigden aan dat het werk maandagavond al hervat zou worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?