1624 Zuidfoor

Stad Brussel maakt half miljoen euro vrij voor foorkramers Zuidfoor

© BRUZZ
30/07/2020

De Stad Brussel heeft een half miljoen euro vrijgemaakt om de kosten te dekken van de foorkramers die normaal op de Zuidfoor hadden gestaan.

Burgemeester Philippe Close (PS) en schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) kwamen donderdag voor de tweede keer samen met de vakbond van de foorkramers om de opheffing van de Zuidfoor te bespreken, een beslissing die genomen werd na de Nationale Veiligheidsraad afgelopen maandag.

Snelle oplossing

Bij die gelegenheid kondigden de bestuurders aan dat de Stad een half miljoen euro heeft vrijgemaakt om de kosten voor de aanleg van de betrokken foorkramers te dekken. Die hadden zich immers al voor bedragen tussen de 3.000 en 6.000 euro in de kosten gestoken om zich van een plaatsje op de bekendste kermis van het land te verzekeren.

In overleg met de vertegenwoordigers van de foorkramers zal dit bedrag over de vakgebieden worden verdeeld naar rato van de terreinafmetingen voor degenen die voor de 2020-editie zich hebben moeten verplaatsen.

Voor de schepen van Economische Zaken en de burgemeester was het belangrijk om snel een oplossing te vinden om de kosten van de annulering van de kermis financieel te compenseren, melden ze in een persbericht. Gezien de financiële crisis die de foorkramers treft, is de Stad van plan de bedragen zo snel mogelijk te liquideren.

Er zal ook een interventie worden voorzien voor de kosten van de elektrische aansluiting. De Stad zal het verzoek van de foorkramers blijven steunen om erkend te worden als een economische sector die sterk beïnvloed wordt door de coronacrisis door de andere overheidsniveaus. Foorkramers uit het hele land zullen vrijdag door de hoofdstad rijden om dat verzoek kracht bij te zetten.

Tot slot wordt de kleine kermis in Bockstael, in overeenstemming met de nieuwe regels die door de NVR zijn gepubliceerd, voorlopig gehandhaafd in de herfst, onder voorbehoud van de evolutie van de epidemie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie