Stad Brussel steunt caféhouders met 2.000 euro

© Saskia Vanderstichele
| Café Schuman (archiefbeeld).

Om de financiële klap voor de horecazaken op haar grondgebied mee op te vangen, trekt de stad Brussel ongeveer 1 miljoen euro uit. De cafés, bars en nachtclubs die door de nieuwe coronamaatregelen in het Brussels Gewest de deuren moeten sluiten, hebben recht op een eenmalige steunpremie van 2.000 euro.

Verschillende uitbaters van cafés in Brussel waren woensdag niet opgezet met de beslissingen van de gewestelijke crisisraad. Volgens hen is de verplichte sluiting voor cafés, bars en nachtclubs op het hele Brusselse grondgebied voor minstens één maand niet gerechtvaardigd. Vele caféhouders vrezen voor een bloedbad.

Het schepencollege van de stad Brussel reageert meteen met een reeks steunmaatregelen. De voornaamste is de toekenning van een steunpremie van 2.000 euro voor elke uitbater die zijn etablissement gedwongen moet sluiten. Dat kost de stad ongeveer 1 miljoen euro.

Wie zijn café of bar uitbaat in een huurgebouw dat in de portefeuille van de Regie der Gebouwen of het OCMW zit, krijgt minstens één maand vrijstelling van huur. Dat geldt ook voor de uitbaters van sportkantines in Brussel-Stad. Het schepencollege vraagt privéverhuurders en brouwers dezelfde solidariteit te tonen.

Wie meer informatie wenst over deze steunmaatregelen kan daarvoor vanaf vrijdag terecht bij de horecacel van Brussel-Stad op de nummers 02/279 22 60 en 0800 20 035 of via het e-mailadres horeca@brucity.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?