Staking Aviapartner: dinsdag 140 vluchten geannuleerd

© Twitter/AllanSGB

Door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport worden dinsdag al zeker 140 van de 620 vluchten geannuleerd. Dat aantal kan nog lichtjes oplopen, meldt woordvoerster van de luchthaven Anke Fransen.

Passagiers volgen best het advies van hun luchtvaartmaatschappij op, vooraleer ze naar de luchthaven vertrekken. De maatschappijen hebben immers elk hun eigen plan om hun passagiers te helpen.

Wie zeker niet naar de luchthaven moet komen, zijn mensen die door de staking hun bagage moesten achterlaten. In totaal gaat het om 1.500 stuks bagage.

"Een aantal passagiers hebben donderdag en vrijdag hun bagage moeten achterlaten, en komen terug naar de luchthaven om te kijken of ze die terug kunnen krijgen. Maar dat is nog niet het geval, zolang Aviapartner staakt zit die bagage geblokkeerd", aldus Fransen.

De staking bij Aviapartner gaat dinsdag de zesde dag in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?