Aviapartner biedt al zeker tot woensdag geen diensten aan

© Photonews
Updated: 30-10-2018 - 07:50

Bagageafhandelaar Aviapartner bevestigt aan Belga dat het al zeker tot woensdagochtend geen diensten zal aanbieden op de luchthaven van Zaventem. Vakbonden en directie bereikten maandag geen akkoord. Dinsdag houden de bonden om 11 uur een solidariteitsactie nadien nemen ze opnieuw plaats aan de onderhandelingstafel.

"Gezien het overleg nog altijd voortgaat is het technisch onmogelijk om op dit uur nog de planning te veranderen voor dinsdag. We hebben de luchtvaartmaatschappijen ingelicht dat ze dinsdag geen vluchten moeten voorzien naar Brussel", aldus een woordvoerder van Aviapartner maandagavond.

Het overleg zit intussen muurvast en er werd maandag nog geen vooruitgang geboekt. De spontane staking duurt daardoor al vijf dagen sinds die donderdag om halfzes 's avonds uitbrak. Een twintigtal vliegtuigen en hun bagage "strandden" daardoor op Brussels Airport.

Na alweer een lange dag van voorstellen en tegenvoorstellen volgt dinsdag, op de zesde stakingsdag, om 11 uur eerst een solidariteitsactie voor het personeel van Aviapartner in de vertrekhal van Brussels Airport.

Sympathisanten worden uitgenodigd om de werknemers een hart onder de riem te steken. Nadien wordt het sociaal overleg voortgezet. Aviapartner laat weten dat de toestellen intussen allemaal leeggemaakt zijn en werden vrijgegeven om zonder passagiers en bagage te vertrekken en dienst te doen op andere luchthavens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?