Socialistische vakbonden steunen staking personeel Aviapartner

© Twitter/AllanSGB
| Het is niet de eerste keer dat het bij bagageafhandelaar Aviapartner tot een staking komt van het personeel.

In de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem organiseren de vakbonden dinsdag om 11 uur een solidariteitsactie voor het personeel van bagageafhandelaar Aviapartner. Dat melden de socialistische vakbonden BTB en BBTK. Sympathisanten worden uitgenodigd om de werknemers een hart onder de riem te komen steken.

"De onderhandelingen bij Aviapartner lijken muurvast te zitten. Tot nu toe weigert de directie enige vorm van toegeving te doen en ligt er niets concreets op tafel. (...) Wij blijven mikken op een akkoord, liefst vandaag nog, maar zijn weinig hoopvol dat er voor morgen een oplossing uit de bus zal vallen", luidt het in een persmededeling. Door te verzamelen in de vertrekhal willen de vakbonden tonen dat het hoog tijd is voor oplossingen.

'Kwaad zijn op schuldigen'

Eerder riep de socialistische transportbond BTB in een bericht aan de passagiers op om begrip te hebben voor de situatie van de werknemers van Aviapartner. "Als vakbond krijgen we flink wat boze berichten van reizigers die hun vlucht geannuleerd zagen door de staking van bagageafhandelaar Aviapartner. U bent kwaad. Terecht! (...) We hopen alleen dat u kwaad bent op de echte schuldigen van deze staking", klinkt het.

'Race to the bottom'

In één adem worden naast Aviapartner zelf ook luchthavenuitbater BAC en de luchtvaartmaatschappijen op de korrel genomen. "Jaar na jaar maakt de luchthaven winst, en maken de afhandelaars verlies. BAC schaft bovendien gedreven door geldhonger de parkeerplaatsen voor het personeel af, waardoor ze onnoemelijk ver van hun werkplek moeten gaan parkeren", luidt het.

De luchtvaartmaatschappijen doen hun duit in het zakje door mee te doen aan de "eindeloze race to the bottom", stelt BTB. "Wie gelooft immers dat je met een ticketprijs van 25 euro een Airline in de lucht kan houden zonder het eigen personeel en de dienstverleners zoals Aviapartner uit te persen als citroenen?", vraagt de bond zich tot slot nog af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?