Supermarkt Match sluit winkel in Docks

© BRUZZ/KVDP
| Lege rekken in de Match in Docks
Updated: 29-03-2019 - 10:14

Supermarktketen Match sluit de deuren van haar winkel in Docks Bruxsel op zaterdag 30 maart voorgoed. De winkel zou te verlieslatend zijn. Het is nog niet duidelijk wie de plaats van Match zal innemen in het winkelcentrum.

Volgens RTBF sluit Match haar vestiging in het winkelcentrum wegens bezoekersaantallen en winstcijfers die ver onder de verwachtingen lagen. De directie van supermarktketen Match en JLL, de beheerder van het winkelcentrum Docks Bruxsel, waren donderdag de hele dag onbereikbaar voor commentaar, kon ook BRUZZ vaststellen.

De werknemers met een vast contract zullen verhuizen naar andere winkels van Match. Wie de ruimte van de supermarkt in Docks zal innemen, is nog niet duidelijk.

Het vertrek van Match komt er amper een week nadat een conflict tussen White Cinema en Docks aan het licht kwam. White Cinema meent misleid te zijn door het winkelproject dat zogezegd “een massa volk zou aantrekken.”

Docks Bruxsel

In dit dossier vind je alles over het shoppingcentrum Docks Bruxsel, dat in november 2016 na een lange juridische strijd opende aan de Van Praetbrug in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?