Telenet koopt kabel in Etterbeek

© Telenet
| Telenet richt zijn pijlen op Brussel.

Telenet neemt het kabelnetwerk van de gemeente Etterbeek over. De operator wordt zo eigenaar van alle kabelinfrastructuur die het bedrijf in Brussel gebruikt. Nog in slechts zes gemeenten is Telenet niet actief.

Dat schrijft De Tijd zaterdag.

Telenet biedt zijn diensten al 20 jaar aan in Etterbeek, maar deed daarvoor beroep op het netwerk van de gemeente. Die kabelinfrastructuur koopt de operator nu volledig op. De deal van het jaar is het niet, maar het is wel van symbolische waarde.

Telenet wil Brussel namelijk helemaal veroveren. Door de aankoop is de groep eigenaar van alle kabelinfrastructuur die het bedrijf in Brussel gebruikt om zijn diensten aan te bieden. Telenet is actief in 13 van de 19 Brusselse gemeenten en is de grootste kabeloperator van het Gewest.

Etterbeek, Ganshoren, Koekelberg, Jette, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem en Vorst zitten al jaren in de portefeuille. Met de overname van SFR Numéricable - voor 400 miljoen euro - kwamen daar in 2017 Anderlecht, Brussel-Stad, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Lambrechts-Woluwe en Watermaal-Bosvoorde bij.

De gemeenten Elsene, Evere, Oudergem, Sint-Gillis, Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel ontbreken nog. En laat die zes gemeenten nu net verenigd zijn in Brutélé. Om die blinde vlekken op de kaart op te vullen bood Telenet in juni op de Brusselse kabelaar en VOO-dochter Brutélé. Sindsdien lijkt er weinig te bewegen in dat dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?