Telenet doet gooi naar volledige Brusselse kabelinfrastructuur

© Telenet

Telenet heeft een niet-bindend overnamebod op tafel gelegd bij de raad van bestuur van Brutélé, dat in Brussel opereert onder de merknaam VOO. Met de toenadering hoopt Telenet de hele Brusselse kabelinfrastructuur onder zijn hoede te krijgen.

Dat meldt De Tijd woensdag. Telenet bevestigde aan de krant dat het een overname van Brutélé poogt te forceren, maar wil geen details lossen over de biedprijs en de timing van een eventuele deal. Specialisten waardeerden de intercommunale Brutélé eerder al op zo'n 300 miljoen euro.

Met de toenadering hoopt Telenet de hele Brusselse kabelinfrastructuur onder zijn hoede te krijgen. In december 2016 betaalde het al 400 miljoen euro om SFR Belux over te nemen van de Franse telecomgroep Altice. Sindsdien heeft Telenet voet aan de grond in 13 gemeenten en is het de grootste kabeloperator van het Brussels Gewest.

Om de hele Brusselse kabelinfrastructuur in handen te krijgen, ontbreken nog de gemeenten Elsene, Evere, Oudergem, Sint-Gillis, Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel in de portefeuille. En laat die zes gemeenten nu net verenigd zijn in Brutélé.

De intercommunale Brutélé werd opgericht in 1968 uit de Regie Elektriciteit van Elsene en breidde haar macht geleidelijk uit. Momenteel verenigt Brutélé 24 Waalse gemeenten en 6 Brusselse gemeenten. Het bedrijf opereert er onder de naam VOO, beschikt over meer dan 5.000 kilometer kabel in de grond en biedt kabeltelevisie, internet en vaste telefonie aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?