Telenet zoekt nieuw hoofdkantoor in Brussel

© PhotoNews
| Telenet-topman John Porter (foto) wil het liefst van al in Brussel blijven.

Telenet moet op zoek naar een nieuw hoofdkantoor in Brussel. De eigenaar van de huidige zetel in Sint-Lambrechts-Woluwe heeft andere plannen met het gebouw. CEO John Porter wil liefst in Brussel blijven.

Telenet verhuisde zijn officiële hoofdzetel twee jaar geleden van Mechelen naar Brussel. Dat gebeurde na de overname van mobiele operator BASE. "We worden een nationale speler en dan kan je het niet maken om beslissingen vanuit Mechelen te blijven nemen", klonk het destijds.

'Wil in Brussel blijven'

De netwerkprovider kwam in de voormalige BASE-zetel in Sint-Lambrechts-Woluwe terecht. Maar tegen 2020 moet het bedrijf daar alweer vertrekken. Topman John Porter wil in Brussel blijven. Zelf een kantoor bouwen, is daardoor wellicht geen optie. "Dat lukt enkel nog in Zaventem of Vilvoorde", stelde hij in de marge van de persconferentie over de jaarresultaten.

Hij zoekt een plek in Brussel in de buurt van openbaar vervoer. De werknemers in de kantoren in Mechelen, van waaruit Telenet groot is geworden, hoeven zich geen zorgen te maken. Het bedrijf heeft een langetermijnovereenkomst in Mechelen en zal daar dus niet vertrekken, benadrukte Porter. Het management pendelde nu ook al tussen Mechelen en Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?