Thomas Cook laat dinsdag geen Belgische klanten vertrekken

© Thomas Cook Airlines
© Thomas Cook Airlines

Thomas Cook België laat dinsdag geen klanten vertrekken. Brussels Airlines annuleerde eveneens twee retourvluchten naar Enfidha (Tunesië) en Djerba die de luchtvaartmaatschappij uitsluitend voor Thomas Cook uitvoert, omdat er achterstallige rekeningen zijn.

"Thomas Cook België betreurt het enorm dat als gevolg van deze beslissing de vakantie van haar klanten die dinsdag zouden vertrekken niet kan doorgaan", meldde de touroperator in een persbericht. Alle pakketvakanties van Thomas Cook en Neckermann zijn wel verzekerd via het Garantiefonds Reizen.

Meteen na het faillissement van het Britse moederbedrijf wuifde Thomas Cook België alle ongerustheid voor de Belgische klanten weg. "Alles loopt zoals gepland", verzekerde de woordvoerster. Voor de 10.000 Belgen die al vertrokken zijn, zou er geen probleem zijn. De touroperator neemt geen nieuwe klanten meer aan.

Noodnummer

Mochten er alsnog problemen ontstaan voor de Belgen in het buitenland door de situatie bij de reisgroep Thomas Cook, dan kunnen zij voor hulp terecht op het noodnummer +32 2 501 40 00. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken opende die noodlijn maandagavond.

Wie in het buitenland is en als klant van Thomas Cook getroffen is, kan terecht op het noodnummer. "Het wachtteam van Buitenlandse Zaken zal deze Belgen zo goed mogelijk begeleiden en meezoeken naar een oplossing voor hun problemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?