| Binnen het project zou Brussels Airlines het merendeel van de Thomas Cook-klanten vervoeren.

Thomas Cook failliet: 10.000 Belgen moeten reis niet staken

TDN
© Belga - BRUZZ
23/09/2019

De activiteiten van Thomas Cook in België blijven voorlopig gewoon operationeel. De ongeveer 10.000 Belgische toeristen hoeven dan ook niet terug te keren, nu de Britse reisgroep de boeken heeft neergelegd. De touroperator neemt uit voorzorg wel geen nieuwe klanten aan.

De Belgische dochter probeert de gevolgen van het faillissement van de Thomas Cook-groep zoveel mogelijk te beperken, aldus woordvoerster Leen Segers. Concreet blijft de touroperator in België voorlopig gewoon operationeel. "Er zijn vanmorgen twee vluchten vertrokken. De winkels gaan maandag gewoon open."

Wie op reis is met Thomas Cook - zowat 10.000 Belgen - wordt ter plaatse geïnformeerd door de reisleiders. "Ook zij krijgen te horen dat alles gewoon loopt zoals gepland", verzekert de woordvoerster. De touroperator neemt voorlopig wel geen nieuwe klanten aan.

Geen Belgisch faillissement

Het Garantiefonds Reizen heeft naar eigen zeggen voldoende middelen ter beschikking om Belgische reizigers te vergoeden, maar komt er voorlopig niet aan te pas. Dat gebeurt enkel als ook in België een faillissement zou worden uitgesproken van Thomas Cook. Dat is niet het geval. Thomas Cook België, met ook Neckermann in de portefeuille, valt onder de continentaal-Europese organisatie, met als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland.

In België werken 600 mensen bij Thomas Cook. "We doen er alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijden en staan in contact met de sociale partners", klinkt het nog.

Het reisagentaschap Thomas Cook is failliet verklaard

| Het reisagentaschap Thomas Cook is failliet verklaard.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Thomas Cook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni