Toch nog overleg tussen directie en vakbonden Bpost

© Télé Bruxelles
| Postbodes betogen aan de Kunstlaan (archiefbeeld).

Er komt dan toch nog overleg tussen de directie en de vakbonden bij bpost. Topman Koen Van Gerven heeft de sociale partners uitgenodigd om maandagvoormiddag "een open en constructief gesprek te houden". De bonden, die met een meerdaagse staking dreigen, zijn op de uitnodiging ingegaan.

De vakbonden waren vragende partij voor verder overleg, ook al leek de staking onafwendbaar. De bonden verwijten de CEO onder meer een gebrek aan respect voor het personeel en ze vrezen dat er nieuwe besparingen aankomen.

Van Gerven zegt dat hij de vraag om rond de tafel te gaan zitten duidelijk heeft gehoord en daar graag een positief antwoord op wil geven. Hij wil spreken over de uitdagingen waar het bedrijf voor staat en hoe de sociale partners "samen kunnen werken aan een gezond toekomstplan" voor bpost.

ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Nyns bevestigt dat de bonden zijn ingegaan op de uitnodiging van de topman. Maar dat wil niet zeggen dat de staking nu afgeblazen wordt. "Geenszins, wij gaan maandag gewoon aan tafel zitten en luisteren", klinkt het.

De bonden zijn van plan om achtereenvolgens 24 uur te staken in de sorteercentra (7 november), bij de posttransporten (8 november), bij de postbodes (9 november), aan de loketten, bij de administratie en de callcentra (12 november) en bij de pakjesverwerking (13 november).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?