Staking op til bij Bpost door 'onzekere' toekomstplannen

© Télé Bruxelles
| Postbodes betogen aan de Kunstlaan (archiefbeeld).

Het water is diep tussen vakbonden en directie bij Bpost. Onderhandelingen over betere werkomstandigheden voor het personeel leveren voorlopig niets op. De bonden dienden een stakingsaanzegging in en zouden na de herfstvakantie tot acties kunnen overgaan.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van bpost verliet vorige week de onderhandelingstafel. Alle formele gesprekken werden op alle niveaus opgeschort. Tegelijk werd een stakingsaanzegging ingediend.

Laatste waarschuwing

De bonden kaarten de hoge werkdruk en het personeelstekort aan en stellen dat daar in de toekomstplannen geen oplossingen voor geformuleerd worden. “De directie wil de dienstverlening afbouwen, maar er wordt geen betrokkenheid met werknemers getoond.”

De vakbonden zien de stakingsaanzegging als een laatse waarschuwing. “De actiebereidheid bij het personeel is erg groot, maar we willen het directieteam de kans geven om te reageren", klinkt het bij een vakbondsman. Ten vroegste volgende week kunnen er acties volgen.

Bedrijf in verandering

De directie predikt kalmte en roept de vakbonden op tot sociaal overleg. “"We zijn een bedrijf dat volop aan het veranderen is. We hebben begrip voor de onrust bij het personeel", reageerde Van Gerven op de stakingsaanzegging.

De aangekondigde toekomstplannen moeten van Bpost een financieel gezond bedrijf maken. Ook wordt er ingezet op nieuwe rekruteringen om het personeelstekort aan te pakken. Bpost verwijst daarbij naar een rekruteringsplan. “250 mensen werden aangenomen voor het distributienetwerk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?