Tweede hotel Meininger geopend bij Zuidstation

© TG/BRUZZ
| Het gloednieuwe Meininger-hotel aan de Barastraat in Kuregem

Dinsdagnacht bleven er voor de eerste keer gasten slapen in het Meininger-hotel in de Barastraat, niet ver van het Zuidstation. Het is het tweede hotel in Brussel van de internationale keten. Met 150 kamers en 678 bedden is het hotel iets kleiner dan het oudere broertje aan het kanaal in Molenbeek.

De van oorsprong Duitse keten Meininger is bezig aan een erg stevige expansie in Europa. De vestiging aan het Zuidstation is de tweede in Brussel, net als in Molenbeek in een wat armere buurt. Het is het vierde nieuwe hotel van het bedrijf in 2019 en later dit jaar staan er nog twee op de planning. Over vijf jaar wil Meininger zelfs meer dan dubbel zoveel bedden aanbieden als vandaag.

Het Anderlechtse hotel richt zich op een divers publiek dat een hippe maar niet al te dure kamer zoekt, of een bed in een slaapzaal. Het gaat dan om jongeren, gezinnen, (scholen)groepen en zakenreizigers. De allereerste gast op dinsdag was een Mexicaanse rugzaktoerist die het hotel bij aankomst in Brussel had gevonden op Google.

Op de website prijst Meininger de gezellige Brusselse straatjes, de Grote Markt ("wellicht het mooiste plein in Europa") en de Belgische keuken aan. Lees: wafels, chocolade en frieten ("je gelooft het misschien niet, maar French fries zijn dus Belgisch"). Ook het Magrittemuseum aan het Koningsplein is niet te missen.

'Ligging: Sint-Gillis'

Het interieur van het hotel is geïnspireerd op het surrealisme van diezelfde René Magritte, met paraplu's, snorren en de occasionele pijp. Uitpakken met de locatie in Kuregem doet het hotel dan weer niet: het beweert in de "charmante buurt Sint-Gillis" te liggen, vlakbij het trein- en metrostation Brussel-Zuid.

"Maar die soms wat moeilijkere buurten schrikken ons niet af, en in het buitenland speelt die reputatie ook minder. Kijk naar ons hotel in Molenbeek," klinkt het bij de groep.

Dat eerste Brusselse hotel van Meininger in Molenbeek draait overigens goed. Vorig jaar haalde het een erg hoge bezettingsgraad van 96 procent. De ligging in Molenbeek wordt overigens niet omfloerst, het bedrijf moedigt gasten zelfs aan om lokale bezienswaardigheden zoals het Karreveldkasteel of La Fonderie te bezoeken.

Meininger hotel tapijt Magritte
© TG/BRUZZ
| Ceci n'est pas un hôtel op het tapijt in de gangen, een van de vele verwijzingen naar Magritte

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?