Uitstel van achtergestelde leningen nu ook voor alle economische sectoren

© Belgaimage

De Brusselse regering heeft beslist om de uitgestelde leningen, die kunnen oplopen tot 600.000 euro, uit te breiden van de horecasector en zijn leveranciers tot alle Brusselse economische sectoren. Dat meldt staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte.

De maatregel bestaat uit een lening van minimaal 75.000 euro, met een maximum van 600.000 euro, voor Brusselse ondernemingen met meer dan 10 VTE's. Het gaat om een achtergestelde lening, in quasi-eigen vermogen, tegen een verlaagd tarief (vanaf 2 procent), met een maximale looptijd van 7 jaar. Gezien de duur van de crisis kunnen deze leningen in een langdurig moratorium voor de terugbetaling van het kapitaal voorzien: in de desbetreffende periode is er dus, met uitzondering van de intresten, geen terugbetaling.

De looptijd van de steunmaatregel wordt eveneens verlengd aangezien de leningen tot 31 december 2021 kunnen worden aangevraagd. Tot nu kende finance&invest.brussels 15 miljoen euro toe aan 47 Brusselse vennootschappen uit de horecasector en zijn leveranciers. Dit financieel product vormt een aanvulling op de "overwinteringslening" van Brusoc die kan oplopen tot 100.000 euro en die bestemd is voor ondernemingen met minder dan 10 VTE's.

"Aangezien de crisis blijft aanhouden, was het nodig om de gedelegeerde opdracht voor finance&invest.brussels aan te passen door deze open te stellen voor alle sectoren en de duur ervan te verlengen. Deze achtergestelde leningen met een lage rentevoet moeten de ondernemingen die door de crisis getroffen zijn, in staat stellen om de nodige liquiditeiten te krijgen om het hoofd boven water te houden door ook over voldoende tijd te beschikken om het kapitaal terug te betalen", licht staatssecretaris Trachte toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?