| Peter Van Biesbroeck van Voka vindt het goed dat er gesneden wordt in de kantoorruimte, "omdat dit vooral veel verkeersbewegingen genereert tijdens de spits." Ook het hotel (zie simulatie) wordt geschrapt.

Een afgeslankte versie van het omstreden project Uplace, een zogenaamd Uplace light is voor werkgeversorganisatie Voka "een aanvaardbaar compromis". Daarmee verschilt Voka van mening met de andere ondernemersorganisaties Unizo en NSZ.

"Het afgeslankte project biedt nog steeds het voordeel dat het de opwaardering van de verloederde zone kan stimuleren, terwijl de kleinere omvang aanvaardbaar moet zijn voor tegenstanders uit de omgeving", stelt Voka in een persbericht. "Laat ons toch nog iets in de regio realiseren."

Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka in Vlaams-Brabant, denkt dat het goed is dat in de lightversie vooral gesneden wordt in de kantoorruimte, "omdat dit vooral veel verkeersbewegingen genereert tijdens de spits. Shoppen zal eerder na de uren en minder met slechts 1 persoon per wagen gebeuren".

"Het nieuwe voorgestelde plan verdient dus beter dan weer meteen afgeschoten te worden", vindt Van Biesbroeck. "Het is een compromis waarbij we de ontwikkeling van een verlaten zone, jobcreatie en een bijkomende economische impuls kunnen combineren met lokaal draagvlak en aandacht voor mobiliteit en ecologie. Tenzij je liever niets meer realiseert in de omgeving van de Vlaamse rand."

Uplace

Winkel- en belevingscentrum Uplace werd in 2009 voor het eerst goedgekeurd door de toenmalige Vlaamse regering, maar verzandde daarna in een jarenlange procedureslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Uplace, winkelcomplex, Voka, NSZ, Unizo, ondernemers, Machelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni