Vier microbrouwerijen slaan de handen in elkaar en zoeken nog 'coHoperanten'

09/07/2021

In het Arsenaal, op een steenworp van de VUB, hebben vier microbrouwerijen de handen in elkaar geslagen, in de vorm van de coöperatie CoHop. Om de brouwzaal te financieren, zoeken ze echter nog 'coHoperanten'.

CoHop is de eerste coöperatie van microbrouwerijen in Brussel. Het gaat om de brouwerijen Witloof, DrinkThatBeer, 1B2T (1 bier, 2 tartines) en de bakkerij-brouwerij Janine.

De keuze voor de locatie is gevallen op het Arsenaal, op een steenworp van de VUB. De vier brouwerijen willen een gemeenschappelijke ruimte, brouwapparatuur, een taproom, een degustatieruimte, een broodjeszaak, een take-away en professionele opleidingen delen. Ze zullen ter plaatse ook een gemeenschappelijk bier brouwen, de CoHop, en beginners via een opleiding inwijden in het brouwen.

"De plek hebben we al", zegt Bertrand Delubac van bakkerij-brouwerij Janine. "Maar nu zoeken we nog geld voor de brouwzaal. We willen graag tegen eind dit jaar op deze nieuwe plek een biertje brouwen."

200.000 euro

Alle Brusselaars worden opgeroepen om deze nieuwe plek te co-financieren.De campagne ging deze week van start en de teller staat al op 87.000 euro. De ambitie is om 200.000 euro in te zamelen, voor de aanschaf van productiemateriaal en energiezuinige apparatuur.

Een haalbare kaart dus, zeker als je weet dat het Brussels Gewest er zich via CoopUs toe verbindt, om het online opgehaalde bedrag te verdubbelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni